Гювечета по овчарски

30/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
"Една от най-любимите ни рецепти за гювечета е тази, прочетете я"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него наситнените чесън и лук. Когато омекнат, добавете към тях нарязаните печени чушки. Поръсете ги със сол и пипер.

Добавете в тигана настъргания домат, разбъркайте и прехвърлете запържените зеленчуци в гювече, предварително намаслено.

Натрошете сиренето върху зеленчуците и чукнете едно яйце.

Сложете гювечето в студена фурна, включете на 180 градуса и печете 20-тина минути.

Поръсете с червен пипер и поднесете с люта чушка по желание.

Гювечето по овчарски е много вкусно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: