Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамаци в гювечета

Качамаци в гювечета

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Качамаци в гювечета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • сирене - 150 г овче
  • домати - 1 бр. голям, добре узрял
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • спанак - 150 г
  • царевичен грис - 110 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • прясно мляко - 400 мл пълномаслено
  • вода - 400 мл
  • масло - 40 г
  • сол - 2 - 3 щипки или на вкус
  • червен пипер - 4 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса да загрява без вентилатор. Сложете маслото във водата до завиране. Свалете от котлона и сипете студеното мляко с разтворен царевичен грис в него.

Разбъркайте и сипете в глинени съдове или тава. Може да изглежда рядко, но после се сгъстява. Важно е да няма бучки.

Поръсете червен пипер и сложете качамака във фурната за 5-6 мин. После може да поръсите сирене отгоре.

Печете до лека коричка на сиренето.

Сотирайте за малко спанака в зехтин. Добавете чесъна и готвене още малко.

Нарежете домата на филийки. Сервирайте качамаците в гювечета с резени домат и спанак.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: