Гювечета по овчарски

Гювечета по овчарски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Една от най-любимите ни рецепти за гювечета е тази, прочетете я"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • червени чушки - 6 - 7 печени
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 100 грама
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете в него наситнените чесън и лук. Когато омекнат, добавете към тях нарязаните печени чушки. Поръсете ги със сол и пипер.

Добавете в тигана настъргания домат, разбъркайте и прехвърлете запържените зеленчуци в гювече, предварително намаслено.

Натрошете сиренето върху зеленчуците и чукнете едно яйце.

Сложете гювечето в студена фурна, включете на 180 градуса и печете 20-тина минути.

Поръсете с червен пипер и поднесете с люта чушка по желание.

Гювечето по овчарски е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: