Щи в гювечета

Щи в гювечета
11/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 600 г
  • свински месо - 3 бр. ребра, пушени
  • яйца - 2 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 80 г краве
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - 2 бр. корен
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 2 л месен
  • За тестото
  • брашно - 200 г
  • масло - 50 г краве, разтопено
  • вода - 70 г гореща
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото нарязаното зеле, като добавите свински ребра и половината доматено пюре.

След 90 мин. сипете във врящия бульон задушеното зеле и варете 30 мин.

Прибавете изпържените с останалото пюре нарязани корени, моркови и лук и варете 20 мин.

Добавете предварително запърженото брашно, дафиновите листа и черния пипер.

Прехвърлете в глинени гювечета, като във всяко сложите парче месо и стрита скилидка чесън.

Омесете маслено тесто без мая, разточете кори, колкото са гювечетата и ги покрийте с тях.

Намажете с яйце корите и печете щи във фурна, докато похлупаците се зачервят и надуят.

Опитайте - вкусна рецепта от руската кухня!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: