Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Каша»Традиционна Мухлама

Традиционна Мухлама

Традиционна Мухлама
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Нека ви е много вкусно с тази традиционна Мухлама"

Необходими продукти

  • масло - 150 г
  • царевично брашно - 5 ч.л.
  • кашкавал - 220 г
  • вода - 550 мл вряла
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът си настъргваме на едро ренде.

В тиган си поставяме маслото и оставяме да се разтопи.

След като е готово изсипваме царевичното брашно и бъркаме 5-6 минути, докато си смени цвета и запържи добре.

След като е добре запържено, си прибавяме врялата вода и бъркаме, докато се получи гъста каша, която оставяме да ври около 7 минути.

Ако се получат бучици, можем да ползваме тел за разбиване на яйцата в апетитната Мухлама.

Изсипваме си настъргания кашкавал и внимателно разбъркваме, докато съвсем се разтопи в самата каша.

Получава се смес, която е лепкава, и се отделя от страните на съда.

Нека ви е вкусно с тази традиционна Мухлама.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: