Edin.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Традиционна гръцка Тиросалата

Традиционна гръцка Тиросалата

редакция:
Мария СимоваМария Симова
Новак
237134k
Традиционна гръцка Тиросалата
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Автентичната гръцка тиросалата върви страхотно с гръцка салата и ледено узо."

Необходими продукти

  • сирене - 500 грама твърдо
  • кисело мляко - 200 г
  • зехтин - ¼ ч.ч.
  • люти чушки - 1 - 2 (зависи от големината им)
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Почистете лютите чушки от семенцата, пасирайте ги в блендер. Добавете киселото мляко и разбийте пак. Натрошете сиренето към сместа и разбийте докато сиренето на стане на ситни гранули.

Прехвърлете сместа в купа и добавете зехтина. Разбъркайте добре.

Съхранявайте разядката в купа с капак в хладилника. Неповторим вкус има автентичната гръцка Тиросалата.

В съседна Гърция може да срещнете тази разядка под различни наименования - Тиросалата, Тирохтипити, Тирокафтери.

Вижте също как да си направите невероятни тиквички по гръцки или любимата гръцка салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: