Edin.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Традиционна Локумена Баница

Традиционна Локумена Баница

Традиционна Локумена Баница
Снимка: Галя Василева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Задължително оставете тази вкусна локумена баничка да престои поне 12 часа, за да поеме добре захарния сироп"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 опаковка
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • локум - 2 кутии
  • краве масло - 30 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 опаковка
  • за сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 опаковка
  • канела - 2 щипки
  • ром - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа яйцата, захарта и маслото.

Добавете след това олио и предварително пресятото заедно с бакпулвера брашно.

Нарежете локума на малки парчета.

Вземете две кори - намажете ги със сместа, а в единия край по ширината наредете парченца локум.

Навийте ги на стегнато рулце и го сложете в голяма тава.

Направете същото и с останалите кори и разпределете останалата плънка върху цялата баница.

Сложете я да се пече в предварително загрята на 200°C фурна за около 35 минути.

Нарежете я на малки парчета и я оставете настрана да изстива.

През това време пригответе захарния сироп - разтворете захарта във водата и след това добавете ваниловата захар, канелата и рома.

Изсипете топлия сироп върху сладката баница и я оставете да престои така за около 12 часа.

Традиционната Локумена Баница е много вкусна.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: