Edin.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Класическа лазаня Болонезе с кайма

Класическа лазаня Болонезе с кайма

Диляна Диляна
Новак
1
Класическа лазаня Болонезе с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не можем да бъдем на режим, когато във фурната се пече любимата ни лазаня"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 500 г
  • кори за лазаня - 250 г
  • черен пипер
  • сол
  • босилек
  • лук - 1 глава /или 3 стръка пресен/
  • домати - 800 г консерва
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред запържете накълцаните на дребно морков и лук. Добавете каймата и разбъркайте да стане на трохи.

Добавете доматите, черен пипер, сол и босилек. Оставете да се готви, докато се сгъсти.

Корите за лазаня потопете в тенджера с вода и малко зехтин, за да омекнат.

Заделете настрани 50 г кашкавал. Редете в подходяща тава ред сос, кашкавал, кори и така, докато продуктите за вашата лазаня се изчерпят.

Печете за 15 минути на 220 градуса, после поръсете отделения кашкавал и запечете до разтопяването му още 6 мин.

Класическата лазаня Болонезе с кайма е страхотна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: