Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Задушен свински език с масло

Задушен свински език с масло

Задушен свински език с масло
Снимка: Нина Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Задушеният свински език с масло е страхотно бирено мезе, опитайте!"

Необходими продукти

  • чесън - няколко скилидки
  • свински език - 2 броя
  • масло - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете свинските езици в подсолена вода.

Отцедете ги и ги прехвърлете в съд. Налейте бялото вино и оставете да престоят така 30-тина иннути.

Задушете свинския език с виното в загрятото масло. Добавете подправки по ваш избор. Ако обичате чесън, добавете малко.

Задушеният свински език с масло е страхотно бирено мезе, опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: