Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек с бяло вино и сметана

Печен заек с бяло вино и сметана

Печен заек с бяло вино и сметана
Снимка: Таня Левенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Ето как да сготвите по най-добрия начин заешкото месце"

Необходими продукти

  • пилешки бульон - 350 мл
  • заек - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • сметана - 50 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на големи парчета заека. Запържете порциите в тиган със сгорещена мазнина и ги прехвърлете в тава за печене.

В тигана долейте малко олио и запържете наситнените чесън и лук. Когато станат прозрачни, добавете бульона, сметаната, горчицата и виното. Разбъркайте и овкусете с подправките.

Когато сосът кипне го сипете при заешкото месо.

Включете фурната на 180 градуса и пъхнете вътре тавата. Когато течността закипи, намалете градусите на 150. Печете заека още 2 часа.

Печеният заек с бяло вино и сметана е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: