Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Табиетлийско свинско печено

Табиетлийско свинско печено

ЗориЗори
Новак
15515k
Табиетлийско свинско печено
Снимка: Зори
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • свинско месо - 2 кг врат
  • зехтин - 50 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • лимонов сок - 3 с.л. пресен
  • кашкавал - 200 г пушен
  • горчица - 3 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 2 бр. едри
  • соев сос - 3 с.л.
  • печурки - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на филийки, дебели 1.5 см, без да стигате до края.

Пригответе маринатата за свинското, смесвайки зехтина, соевия сос, лимоновия сок и горчицата. Разбъркайте и намажете месото. Опаковайте месото с фолио и оставете за десет часа в хладилник.

После извадете и подгответе останалите продукти. Измийте и нарежете на филийките гъбите и доматите. Направете същото с кашкавала и чесъна.

В тава сложете лист алуминиево фолио и сложете в средата месото. Във всеки разрез сложете резен кашкавал, домат, две филийки гъби и малко от чесъна.

Увийте месото с фолио и печете свинското на 200 градуса за 50 мин. на фурна с вентилатор.

Табиетлийското свинско печено поднесете с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: