Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма за мераклии

Пилешка кавърма за мераклии

Пилешка кавърма за мераклии
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Богата пилешка кавърма за всички мераклии, които обичат да си хапват това ястие"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 600 грама месо
  • гъби - 300 грама
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 к.ч. пасирани
  • чушки - 2 червени
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете бутчетата и махнете кожата. Нарежете месото и го задушете в тиган с малко загрята мазнина.

Нарежете почистените гъби и лук, добавете ги в тигана. Поръсете със сол и сложете капака, за да се задушат продуктите.

След това налейте бялото вино, разбъркайте за кратко и овкусете с чубрица, червен пипер и дафинов лист. Малко след тях прибавете пасираните домати и захарта.

Разбъркайте добре и сложете отново капака. Намалете огъня и гответе докато кавърмата остане само на мазнина.

Накрая поръсете с черен пипер и прясно нарязан магданоз.

Пилешката кавърма за мераклии е много вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: