Начин на приготвяне
Нарежете на кубчета месото и ги сложете във вода. Оставете месото във водата, докато нарежете на ситно праза.
Сипете олио в дълбок тиган и запържете леко месото. Добавете нарязания праз и продължете да пържите. Овкусете с черен и червен пипер, чубрица и сол.
Отделно изпържете картофите, а междувременно накиснете сушените сливи в топла вода, за да набъбнат. Нарежете надениците.
Започнете да редите гювечетата. Най-отдолу сипете от пърженото свинско с праз, следват резени наденица, пържени картофи, гъби и сушени сливи.
Полейте гювечетата с доматения сок. Ако желаете, може да ги поръсите с още подправки по избор.
Сложете гювечетата в студена фурна, включете на 180 градуса и печете до готовност.
Богатите гювечета за мераклии са готови.
Коментари