Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Шоколадов тарт за мераклии

Шоколадов тарт за мераклии

Шоколадов тарт за мераклии
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
08/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
16
"Не бихме отказали няколко парчета от тази шоколадова идилия"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • захар - 2 в.ч.
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - есенция
  • олио - 1/2 в.ч.
  • череши - за гарниране
  • За крема
  • течен шоколад - 2 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете огнеупорна купа за приготвяне на крема за шоколадовия сладкиш. Сипете в нея какаото, захарта и брашното. Разбъркайте, добавете прясното мляко и пак разбъркайте, за да се получи хубава гладка смес.

Оставете на умерен котлон и бъркайте без да спирате около 5 минути, за да се сгъсти. След това, отстранете от печката, сложете маслото и течния шоколад. Разбъркайте и заделете.

В купа чукнете яйцата със захарта, разбийте с миксер за осен минути. Сипете олиото, млякото и ванилията.

Пресейте брашното и бакпулвера. Сипете към сместа на части. Разбъркайте и си пригответе форма за тарт. Намазнете я и изсипете сместа в нея.

Печете за 15-20 мин. на умерена 180-градусова фурна. Щом блатът за вкусния тарт е готов, оставете да изстине.

Намажете с крем и приберете чудния шоколадов тарт в хладилник за няколко часа да стегне.

При поднасяне украсете шоколадовия тарт за мераклии с череши и кокосови стърготини.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: