Начин на приготвяне
Вземете огнеупорна купа за приготвяне на крема за шоколадовия сладкиш. Сипете в нея какаото, захарта и брашното. Разбъркайте, добавете прясното мляко и пак разбъркайте, за да се получи хубава гладка смес.
Оставете на умерен котлон и бъркайте без да спирате около 5 минути, за да се сгъсти. След това, отстранете от печката, сложете маслото и течния шоколад. Разбъркайте и заделете.
В купа чукнете яйцата със захарта, разбийте с миксер за осен минути. Сипете олиото, млякото и ванилията.
Пресейте брашното и бакпулвера. Сипете към сместа на части. Разбъркайте и си пригответе форма за тарт. Намазнете я и изсипете сместа в нея.
Печете за 15-20 мин. на умерена 180-градусова фурна. Щом блатът за вкусния тарт е готов, оставете да изстине.
Намажете с крем и приберете чудния шоколадов тарт в хладилник за няколко часа да стегне.
При поднасяне украсете шоколадовия тарт за мераклии с череши и кокосови стърготини.