Свински гърди с лук

Свински гърди с лук
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Колкото повече лук сложите, толкова по-вкусно и ароматно ще се получи това свинско месце"

Необходими продукти

  • дафинов лист - 2 броя
  • свински гърди - 1 килограм
  • бяло вино - 100 мл
  • подправка за свинско месо - 1 с.л.
  • вода - 100 мл
  • лук - 4 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • масло - 50 грама
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските гърди и ги подсушете. Овкусете ги с подправката за свинско и сол на вкус.

Разтопете маслото в тиган и запържете свинското за около 5 минути от всяка страна.

Междувременно нарежете лука на големи полумесеци и го сипете в тава за печене.

Отгоре наредете гърдите. Добавете дафиновите листенца и наситнения чесън. Овкусете с още малко сол и налейте водата, олиото и бялото вино.

Сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Печете месото около 30-тина минути, след това обърнете и печете същото време и от другата страна.

Свинските гърди с лук са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: