Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокачи»Италианска фокача с маслини и билки

Италианска фокача с маслини и билки

ПетяПетя
Новак
8280
Италианска фокача с маслини и билки
Снимка: Петя
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Още щом разчупите тази фокача, ще разберете за каква вкусотия става въпрос"

Необходими продукти

  • тесто
  • брашно - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 7 г суха
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 250 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • плънка
  • черен пипер
  • маслини
  • риган
  • сол
  • зехтин
  • още
  • чили - или люто чушле
  • мащерка
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от изброените съставки и го оставете да втаса. Разделете го на две или 4 топки според броя и дебелината на фокачите.

Разтеглете го с ръце и ги сложете в намазнена тава. Оставете ги и нарежете маслините, набодете ги отгоре. Поръсете с риган, босилек и черен пипер. Може да добавите чили, ако искате да е пикантна.

Оставете да втаса за 20 мин. и после изпечете фокачата с маслини за 25 мин. на 200 градуса.

Щом е готова, поръсете италианската фокача с маслини и билки със зехтин и малко сол, поднесете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: