Начин на приготвяне
Смесете яйцето, млякото, зехтина, меда и солта.
В голяма купа пресейте брашното, прибавете сухата мая и разбъркайте.
Добавете течните съставки, замесете мекото тесто и го оставете да втасва за около 1 час (може да използвате хлебопекарна).
За плънката смесете мекото масло, билките и щипка сол.
Готовото тесто разточете върху набрашнения плот на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм, намажете с плънката и завийте на руло от по-дългата страна.
Прехвърлете го в тава, покрита с хартия за печене.
Разрежете рулото по дължина, сплетете и завийте от двата края на охлюв, за да получите осмица, и оставете да втасва за 30-40 минути.
Разбъркайте жълтъка с млякото и намажете хляба.
Печете в предварително загрята на 170°С фурна за около 30-40 минути.
Плетеният хляб с билки е много вкусен и ароматен.
Рецептата е адаптирана от сайта на Таня Донева.