Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пикантна бяла риба с билки и кашкавал на фурна

Пикантна бяла риба с билки и кашкавал на фурна

Пикантна бяла риба с билки и кашкавал на фурна
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30

Необходими продукти

  • бяла риба - 600 г филе
  • аншоа - 3 - 4 филенца
  • домати - 500 г
  • лимони - 1 бр. сока
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • босилек - 1 ч.л. сух + 8 - 10 листенца пресен
  • риган - 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте рибното филе със студена вода, подсушете го с чиста кърпа, залейте го с лимоновия сок, оставете го да престои 1 час в хладилника и го сложете в йенска тенджера.

Поръсете го със солта, черния пипер и сухите босилек и риган, наредете отгоре му керемидообразно нарязаните на кръгчета домати и наръсете с наситнените филенца аншоа, настъргания кашкавал и олиото.

Печете ястието 25 мин. на средната решетка в предварително загрята на 180 градуса фурна и преди да го поднесете, го украсете с листенцата пресен босилек.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: