Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Фокачи»Спаначена фокача с шунка и маслини

Спаначена фокача с шунка и маслини

Спаначена фокача с шунка и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Хапнахте ли вече от спаначената фокача с шунка и маслини"

Необходими продукти

  • оризово брашно - 4 с.л.
  • чери домати - 3 броя (или домати от консерва)
  • спанак - 1 шепа (замразен)
  • яйца - 2 броя
  • маслини - 5 броя
  • топено сирене - 20 грама
  • шунка - 2 слайса
  • сода за хляб - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте яйцата със содата, брашното и спанака.

Сипете получената смес в малка тава с хартия за печене.

Наредете отгоре слайсовете шунка, топеното сирене и нарязаните маслинки. Поръсете с риган.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете фокачата до готовност - около 15-тина минути.

Извадете и поднесете.

Спаначената фокача с шунка и маслини е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: