Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Заек с маслини и лимон

Заек с маслини и лимон

MarianeMariane
Новак
6944
Заек с маслини и лимон
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Крехко заешко, приготвено с много любов от нас за вас"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • оцет
  • лук - 1 глава
  • олио - 6 - 7 лъжици
  • брашно - 2 с.л.
  • маслини - 20 - 25 черни
  • лимон - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от равни количества оцет и вода и нарязания на филийки лук, в която заекът трябва да престои поне 1 денонощие.

След това заекът се изважда, нарязва на порции и запържва до зачервяване в сгорещеното олио. Месото се изважда в чиния, а в мазнината се сипва брашното, запържва се за кратко и се разрежда с гореща вода.

Когато сосът кипне, се връща месото, слагат се маслините и нарязаните на резени лимони. Ястието се оставя да ври на тих огън около 30 минути.

Може да се поднесе топло или студено, вкусно е и по двата начина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: