Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Плосък хляб»Алевропита с маслини и сирене

Алевропита с маслини и сирене

JuliyaJuliya
Новак
108322k
Алевропита с маслини и сирене
Снимка: Juliya
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Хлябът по гръцки е много вкусен и ароматен, а маслинките са задължтелни"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр. (размер S)
  • прясно мляко - 160 мл
  • сол - щипка
  • брашно - 100 г
  • краве сирене - 100 г
  • масло - 20 г
  • маслини - 7 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • риган - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте с телена бъркалка яйцето, щипката сол и млякото.

Прибавете брашното и разбъркайте до еднородна смес.

Загрейте фурната на 200°C, сипете зехтина в тава с диаметър около 24 см и я сложете във фурната.

Натрошете сиренето, нарежете маслините и маслото на парченца.

След това извадете тавата и сипете тестото.

Отгоре разпределете сиренето, маслото, маслините и поръсете с риган.

Печете плоския хляб на 200 °C за около 20 минути на най-долното ниво, след това още около 15 минути на средно или горно ниво.

Алевропитата с маслини и сирене е много вкусна и лесна за приготвяне.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: