Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Цяло пълнено пиле в гювеч по манастирски

Цяло пълнено пиле в гювеч по манастирски

ЗориЗори
Новак
15115k128
Цяло пълнено пиле в гювеч по манастирски
Снимка: Зори
2 / 3
03/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Ще има за цялото семейство от това пълнено пиле - можете да бъдете сигурни в това"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • кромид лук - 2 глави
  • гъби - 200 г стерилизирани печурки
  • моркови - 2 бр.
  • пресен чесън - 2 стръка
  • ориз - 1 к.ч.
  • бульон - 2 и 1/2 к.ч.
  • чубрица - 3 щипки
  • олио - 8 с.л.
  • шарена сол
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чесъна, нарежете ги на едро и ги запържете в тиган с малко мазнина.

Добавете нарязаните на ситно моркови и гъби и сипете ориза след няколко минути.

Овкусете ги с няколко щипки чубрица и долейте сока от стерилизираните печурки.

Напълнете пилето с тази плънка и го зашийте с игла и конец.

Сложете пълненото пиле в глинен гювеч с мазнина, долейте вода на дъното и го поръсете с шарена сол.

Оставете го да се пече във фурната до готовност на около 200 °C.

Цялото пълнено пиле в гювеч по манастирски е много вкусно.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: