Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Овчарски пай»Традиционен Овчарски Пай

Традиционен Овчарски Пай

Традиционен Овчарски Пай
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Само едно парче от този традиционен овчарски пай ще ви засити напълно с комбинацията си от толкова много вкусове"

Необходими продукти

  • моцарела - за поръсване
  • лук - 1 глава
  • картофи - 6 - 7
  • моркови - 1 брой
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 зелена + 1 червена (малки)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 2/3 к.ч.
  • горчица - 1 с.л.
  • царевица - 2/3 к.ч. (от консерва)
  • грах - 2/3 к.ч. (от консерва)
  • кайма - 600 грама
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • риган - 1/2 с.л. сух
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, след което ги обелете и настържете.

Добавете мекото масло и прясното мляко, посолете ги. Разбъркайте до получаване на гладко картофено пюре.

Наситнете и задушете лука в загрята мазнина. Добавете към него нарязаните чушки, морков и чесън.

След като омекнат зеленчуците, прибавете каймата и бъркайте докато се образуват малки трохички. Налейте доматеното пюре, размито с малко топла вода.

Разбъркайте добре и поръсете с риган, черен пипер и сол.

Налейте малко червено вино и гответе още кратко. Накрая на готвенето добавете граха и царевицата. След 2-3 минути прехвърлете сместа в тава за печене.

Отгоре разпределете равномерно картофеното пюре. Поръсете с настъргана моцарела.

Загрейте фурната и изпечете овчарския пай до готовност - около 40-45 минути.

Традиционният Овчарски Пай е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: