Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Вкусни ребърца, печени във вино

Вкусни ребърца, печени във вино

Вкусни ребърца, печени във вино
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Опияняващо вкусни ребърца, печени във вино - пригответе се да си изцапате ръцете, защото ще падне голямо ядене"

Необходими продукти

  • червено вино - 100 мл
  • свински ребра - 1 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • олио
  • вода - 50 мл хладка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред нарежете свинските ребърца на по-едри парчета. Поръсете ги с олио, сол и черен пипер.

Подредете ги в голяма тава, добавете малко вода и червеното вино.

Сипете скилидките чесън без да ги белите, сол и олио. Покрийте ребрата с алуминиево фолио и ги изпечете за час и половина.

През последния половин час махнете фолиото и върнете вкусните ребърца, печени във вино във фурната да придобият коричка.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: