Edin.bg»Рецепти»Паста»Конкилие с грах и лек сос

Конкилие с грах и лек сос

Конкилие с грах и лек сос
Снимка: Рая Андонова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Всякаква паста обичаме, особено тази с леко сосче и грах"

Необходими продукти

  • паста - 400 г конкилие
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • грах - 200 г замразен
  • растително мляко - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • зехтин
  • магданоз
  • босилек
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата в леко подсолена вода до полуготовност.

Измийте я и я отцедете.

Нарежете чесъна на ситно и го запържете в дълбок тиган със зехтин за няколко минути.

Добавете риган, босилек и сол и разбъркайте.

Изсипете макароните и граха.

Налейте водата и млякото и добавете кубчето бульон.

Оставете тази вкусна паста да заври и го оставете след това да покъкри.

Бъркайте я от време на време, за да не залепне.

Поднесете с пресен магданоз тези конкилие с грах и лек сос.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: