Начин на приготвяне
Изброените продукти са за галет с по-малки размери (около 25 см диаметър).
Плодовете могат да са различни, но внимавайте да не пускат много сок, за да не стане галетът глетав.
Пресейте брашното. Нарежете на кубчета студеното масло и смесете с брашното, разтъркайте с ръце да се получат по-груби трохи.
Добавете водата и яйцето, омесете с ръце. Разстелете тестото в тава.
Не е нужно да гоните напълно кръгла форма на тарта, така че тавата не е от особено значение. Наредете отгоре плодовете, поръсете със захар и подгънете внимателно краищата.
Печете пая в загрята на 180 градуса фурна до хубава златиста коричка. Поръсете с пудра захар и сервирайте.
Лекият черешов галет е готов.
Източник: Veselina Evtimova - Кулинарна мрежа