Начин на приготвяне
Натрошете бисквитите на ситно и добавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте, докато сместа не стане на маслени трохи.
Изсипете ги във форма с подвижно дъно и ги притиснете хубаво, така че да се оформи плътна основа.
Сложете бисквитения блат за около 1 часа в хладилник, за да стегне добре.
През това време си направете крема. В купа разбийте с миксер крема сиренето заедно с течната сметана, захарта и ванилията.
Разтворете желатина в студена вода, за да набъбне, след това го загрейте на водна баня и го добавете към крема.
Изсипете готовия крем върху бисквитената основа, загладете го хубаво и върнете ягодовия чийзкейк в хладилника.
За ягодовия слой смесете плодовете със захарта, водата и набъбналия желатин. Разпределете го върху чийзкейка внимателно с помощта на шпатула.
Хубаво е десертът да престои за една нощ на студено преди да се консумира.
Ягодовият чийзкейк без печене е много вкусен.
Да ви е сладко!
Коментари