Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Ягодов чийзкейк без печене

Ягодов чийзкейк без печене

Ягодов чийзкейк без печене
Снимка: Мина Димитрова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"И да не сме чули повече, че за най-вкусните десерти трябва термична обработка"

Необходими продукти

  • за блата
  • краве масло - 150 г
  • бисквити - 200 г маслени
  • за крема
  • захар - 4 с.л. кристална + 150 г пудра
  • крема сирене - 300 г
  • течна сметана - 200 мл
  • желатин - 1/2 пакетче
  • ванилия - 1 с.л. течна
  • ягоди - 300 г
  • вода - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на ситно и добавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте, докато сместа не стане на маслени трохи.

Изсипете ги във форма с подвижно дъно и ги притиснете хубаво, така че да се оформи плътна основа.

Сложете бисквитения блат за около 1 часа в хладилник, за да стегне добре.

През това време си направете крема. В купа разбийте с миксер крема сиренето заедно с течната сметана, захарта и ванилията.

Разтворете желатина в студена вода, за да набъбне, след това го загрейте на водна баня и го добавете към крема.

Изсипете готовия крем върху бисквитената основа, загладете го хубаво и върнете ягодовия чийзкейк в хладилника.

За ягодовия слой смесете плодовете със захарта, водата и набъбналия желатин. Разпределете го върху чийзкейка внимателно с помощта на шпатула.

Хубаво е десертът да престои за една нощ на студено преди да се консумира.

Ягодовият чийзкейк без печене е много вкусен.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде се използва пудрата захар и къде кристалната
27.05.2024 19:54
1