edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен гъст бял боб в глинен съд

Постен гъст бял боб в глинен съд

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
19
1
3k
Постен гъст бял боб в глинен съд
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2ВИДЕО
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции6
"За хората, които не държат да хапват месце, предлагаме тази рецепта за постен боб, а останалите просто могат да си добавят някоя наденичка допълнително в порцията"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер си накиснете боба. На следващия ден измийте и почистете праза, лука, морковите и чушката. Сипете ги в тенджера с вода. Добавете и сухата чушка към тях.

След като зеленчуците омекнат, сипете доматената салца, червения пипер и олиото.

Боба изцедете от водата, почистете го и го сипете в тенджера с нова вода колкото да го покрие. Когато кипне, прехвърлете боба в гърне без водата му.

Затворете гювеча и уплътнете с тесто от брашното и водата. Гответе боба на фурна за около час и половина-два. После махнете тестото, добавете лютата чушка, сол, джоджен и девесил.

След от десет минути, постният гъст бял боб в глинен съд е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest