Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Задушен черен дроб с лук и чушки

Задушен черен дроб с лук и чушки

Задушен черен дроб с лук и чушки
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Порция задушен дроб с лук и чушки е чудесен за мезе или вечеря, вие изберете"

Необходими продукти

  • лук - 5 глави
  • свински дроб - 1 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чушки - 2 бр. зелени + 2 бр. червени
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • чубрица
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и чесъна (може и да настържете). Чушките също измийте и накълцайте на ленти.

Измийте, почистете и нарежете свинския дроб. Задушете в мазнина лука, чесъна и месото. Разбъркайте.

Добавете към и чушките. Овкусете с черен пипер и сол, сипете и червения пипер. Затворете капака.

Гответе половин час, овкусете с чубрица и магданоз.

Задушеният черен дроб с лук и чушки е чудесно мезе за вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: