Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни Рулца»Китайски пролетни рулца с богата плънка

Китайски пролетни рулца с богата плънка

Китайски пролетни рулца с богата плънка
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
28/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
16
"Опитайте тези неустоими китайски пролетни рулца, които ни станаха любими от първата хапка"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 листа
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 1/4 от една зелка
  • чесън - 4 скилидки
  • бекон - 4 слайса пушен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете зелето и морковите на едро ренде, а бекона нарежете на кубчета.

Сложете зеленчуците в дълбок тиган с малко мазнина и нарязан предварително чесън. Изчакайте ги да омекнат, посолете ги и ги махнете от огъня.

Прегънете корите, така че да се получи квадрат. Изрешете излишната част, прегънете ги на две и ги срежете през средата.

От всяка една половина ще се получи квадрат, а от всеки един лист четири квадрата.

Вземете две листчета, сложете в единия ъгъл малко от плънката, загънете я и залепете края с разтворено във вода брашно.

Пържете пролетните рулца в касерола до златисто и от двете страни.

Извадете ги върху домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината.

Китайските пролетни рулца с богата плънка са чудесна идея за апетитно предястие.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: