Начин на приготвяне
В уок задушете китайския микс зеленчуци. Добавете настъргания джинджифил и нарязаните гъби Шийтаке. Не ги гответе прекалено дълго, за да останат хрупкави.
Овкусете ги с малко сол, соев сос и оризов оцет.
Вземете една от оризовите кори. Потопете я в гореща вода и щом омекне, внимателно разстелете върху чиста кърпа.
В единия край на кърпата сложете от зеленчуците и загънете отдолу. След това прегънете двата странични края като плик и навийте на рулца.
Процедирайте така с всички кори.
Може да сервирате веднага пролетните рулца със сос по избор.
Другият вариант е да ги наредите в тава с хартия за печене и да ги намажете с малко зехтин, след което да ги изпечете във фурната, за да получат апетитен загар.
Домашните веган пролетни рулца са много вкусни.