Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Домашни веган пролетни рулца

Домашни веган пролетни рулца

Домашни веган пролетни рулца
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Веган пролетни рулца, които всеки трябва да опита поне веднъж"

Необходими продукти

  • китайски микс - 300 грама
  • оризови кори - 9 броя (за пролетни рулца)
  • шийтаке - 6 броя
  • зехтин - 3 с.л.
  • оризов оцет - 1/2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. (настърган)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В уок задушете китайския микс зеленчуци. Добавете настъргания джинджифил и нарязаните гъби Шийтаке. Не ги гответе прекалено дълго, за да останат хрупкави.

Овкусете ги с малко сол, соев сос и оризов оцет.

Вземете една от оризовите кори. Потопете я в гореща вода и щом омекне, внимателно разстелете върху чиста кърпа.

В единия край на кърпата сложете от зеленчуците и загънете отдолу. След това прегънете двата странични края като плик и навийте на рулца.

Процедирайте така с всички кори.

Може да сервирате веднага пролетните рулца със сос по избор.

Другият вариант е да ги наредите в тава с хартия за печене и да ги намажете с малко зехтин, след което да ги изпечете във фурната, за да получат апетитен загар.

Домашните веган пролетни рулца са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: