Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пролетни спаначени банички с кайма

Пролетни спаначени банички с кайма

NEVINEVI
Новак
7528
Пролетни спаначени банички с кайма
Снимка: NEVI
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Вкусни и много хрупкави банички за бързо похапване по всяко време"

Необходими продукти

  • кори за баница - 10 листа
  • сусам - за поръсване
  • олио - за намазване на корите
  • За пълнежа
  • кайма - 250 грама
  • спанак - 300 грама
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака и лука, нарежете ги.

Загрейте олиото в тиган и запържете каймата. След известно време добавете лука, а накрая и спанака.

Когато се изпари отделилата се течност, свалете от огъня и поръсете с черен пипер и сол.

Охладете плънката леко и добавете яйцето, разбъркайте.

Вземете една кора за баница и я намажете с олио. Прегънете на две и в единия край сложете от плънката, внимателно загънете страните и накрая навийте на руло - започвайте от страната на плънката.

Така завийте всички банички.

Сложете хартия за печене в тава и наредете баничките.

Намажете готовите банички с олио и ги поръсете със сусам.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете спаначените банички до хубав загар.

Пролетните спаначени банички с кайма са чудни!

Ако ти допада рецептата, опитай и класическата баница със спанак - вкусотия, която ще ви очарова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: