Начин на приготвяне
Най-напред приготвяме соса за баничките. За целта брашното запържваме в разтопено масло, като бъркаме енергично. Доливаме прясно мляко и бъркаме, докато сосчето стане по-гъсто.
В отделен тиган задушаваме лук, след което добавяме надребнени гъби и каймата. Готвим така, докато сместа се сгъсти.
Започваме с направата на баничките.
Вземаме 2 листа от корите за баница, намазваме ги първо с малко олио, а после и с 2 с.л. от соса, който приготвихме.
Поръсваме и от пълнежа с каймата и гъбите. След това навиваме корите на руло, което свиваме като охлювче.
Така правим с всички кори, а готовите ни вити банички редим в намазнена тава.
С останалата част от соса мажем баничките с кайма и ги печем в загрята фурна на 180 градуса.
Печем, докато баничките добият златист цвят.
Мини вити банички с кайма хапваме, докато са топлички.