Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки банички с оризови люспи

Малки банички с оризови люспи

Малки банички с оризови люспи
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
24
"Пригответе двойна доза, защото свършват много бързо."

Необходими продукти

  • кори за баница - 4 листа
  • лапад - 1 връзка
  • оризови люспи - 3 - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л. масло
  • жълтъци - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на нашите малки банички най-напред трябва да накиснем оризовите люспи в 1 ч.ч. вода, за да се раздуят. След това ги посоляваме на вкус.

В тиган задушаваме с мазнина наситнен лапад до омекване.

Вземете една от корите за баница, разстелете я и отгоре сложете от оризовите люспи и лапада. Завийте, така че да се получи руло.

Процедирайте така с всички кори за баница, намажете ги с разбития жълтък и ги разрежете на рулца.

Поставете баничките с лапад в тава и печете на 180 градуса до златисто.

Малките банички с оризови люспи са страхотни за закуска.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: