Начин на приготвяне
Разбийте в купа яйцата, добавете киселото мляко, в което предварително сте угасили содата. Прибавете бакпулвера и олиото. Отделно натрошете сиренето.
Вземете 1 кора за баница и я поръсете с малко олио. Върху нея сложете втора кора, сложете плънка по цялата повърхност и поръсете натрошено сирене.
Прегънете на две по дължина - трябва да се получи широка лента. Намажете с плънка и отново поръсете със сирене. Прегънете от тесния край, за да оформи баничка. Сложете в намазнена тава.
Така процедирайте с всички банички. В края си оставете малко смес, в която добавете малко олио и намажете баничките отгоре.
Поръсете със сусам и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути или до готовност.
Малките банички със сусам и сирене са много вкусни.