Начин на приготвяне
Измийте и нарежете на едро копривата.
В подходяща купичка смесете разбитите яйца с млякото и содата, добавете малко сол, сиренето и кашкавала. Разбъркайте добре и добавете копривата.
Загрейте тигана на умерен котлон.
Разрежете корите за баницата, така че да се получат по 6 квадратчета от всяка. Навиват се по две кори за една баничка.
Сложете от плънката в корите и навийте на банички. Намажете с малко олио и сложете да се пекат в загрятия сух тиган.
Изпечете и от двете страни, поднесете за закуска или като междинно похапване.
Малките пролетни банички с коприва и сирене са много вкусни!
Освен баница с коприва, с коприва препоръчваме да опитате и рецептите ни за домашна супа от коприва и вкусна панирана коприва.