Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки пролетни банички с коприва и сирене

Малки пролетни банички с коприва и сирене

Малки пролетни банички с коприва и сирене
Снимка: Наталия Петрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Вкусни банички със сиренце и коприва, за да се заредите с енергия и полезни вещества"

Необходими продукти

  • коприва - 200 грама
  • яйца - 2 броя
  • кашкавал - 60 грама
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • кори за баница - 4 броя
  • сирене - 100 грама
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на едро копривата.

В подходяща купичка смесете разбитите яйца с млякото и содата, добавете малко сол, сиренето и кашкавала. Разбъркайте добре и добавете копривата.

Загрейте тигана на умерен котлон.

Разрежете корите за баницата, така че да се получат по 6 квадратчета от всяка. Навиват се по две кори за една баничка.

Сложете от плънката в корите и навийте на банички. Намажете с малко олио и сложете да се пекат в загрятия сух тиган.

Изпечете и от двете страни, поднесете за закуска или като междинно похапване.

Малките пролетни банички с коприва и сирене са много вкусни!

Освен баница с коприва, с коприва препоръчваме да опитате и рецептите ни за домашна супа от коприва и вкусна панирана коприва.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: