Edin.bg»Рецепти»Баница»Банички»Малки спаначени банички със сирене

Малки спаначени банички със сирене

Малки спаначени банички със сирене
Снимка: Виолета Димитрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вкусни и хрупкави банички със спанак Супер закуска за малки и големи"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (400 грама)
  • бейби спанак - 125 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • сирене - 400 грама
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 200 грама
  • олио - 100 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 50 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и го подсушете добре. Махнете дръжките и нарежете листата на ситно.

Наситнете лука и магданоза.

В подходяща купа разбийте яйцата с киселото мляко, натрошете сиренето и сипете нарязаните магданоз, лук и спанак. Това е плънката за баничките.

Смесете олиото с разтопеното масло.

Вземете една кора за баница. Намазнете я и сложете отгоре още една кора. Разпределете в края от плънката и навийте на руло.

Повтаряйте така до изчерпване на корите.

Сложете хартия за печене в тава и наредете вътре спаначените банички.

Нарежете ги на по-малки хапки и ги намазнете с останалата мазнина.

Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете пролетните банички до готовност - около половин час.

Малките спаначени банички със сирене са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: