Начин на приготвяне
Разделете кокосовите стърготини в две чинии, като едната част оцветете с капки червена сладкарска боя. Размесете добре и дайте време да изсъхне.
В тенджерка загрейте течната сметана, добавете начупения бял шоколад, разбъркайте добре до получаване на гладка смес и отстранете от огъня. Изчакайте сместа леко да се охлади.
Прибавете крем сирене, рендосана кора от половин лимон, ванилия, пудра захар, смлени на трохи хрупкави бисквити, ядките. Разбъркайте добре до добиване на гладка текстура.
От тази смес загребвайте по малко с лъжичка и оформяйте топчета, слагайки в средата пълнеж от локум с орехи. След това част от топчетата оваляйте в червени кокосови стърготини, а другата - в бели.
Подредете всичките кокоски в чиния, като редувате бели с червени. Украсете с мартеници.
Поднесете пролетните бонбони за Баба Марта охладени.