Начин на приготвяне
За да издълбаете патладжаните по-лесно, най-напред обелете една лента с помощта на белачка по дължина на зеленчука. Надупчете го с вилица и изпечете със зехтин.
Така по-лесно ще може да махнете вътрешността от мястото да изрязаната лента.
Телешкото задушете, нарязано с късчета в мазнина. Сипете виното и гответе до изпаряване на течността.
Запържете лука и чесъна, накълцани на ситно. Добавете доматите, месото и овкусете с подправките. Когато се сгъсти, свалете от котлона.
Направете патладжанени лодки и смесете вътрешността на зеленчука с другите съставки за плънката.
Напълнете патладжаните и поръсете отгоре с кашкавал, предварително настърган. Запечете.
Сервирайте патладжана, пълнен с телешко и домати, поръсен с магданоз.