Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Патладжан пълнен с телешко и домати

Патладжан пълнен с телешко и домати

Патладжан пълнен с телешко и домати
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Ето още една страхотна комбинация от нас днес - патладжан с телешко и домати"

Необходими продукти

  • телешко месо - 300 г бут, без кост
  • патладжани - 4 бр.
  • лук - 1/2 връзка пресен
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 консерва
  • бяло вино - 50 мл
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сирене - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да издълбаете патладжаните по-лесно, най-напред обелете една лента с помощта на белачка по дължина на зеленчука. Надупчете го с вилица и изпечете със зехтин.

Така по-лесно ще може да махнете вътрешността от мястото да изрязаната лента.

Телешкото задушете, нарязано с късчета в мазнина. Сипете виното и гответе до изпаряване на течността.

Запържете лука и чесъна, накълцани на ситно. Добавете доматите, месото и овкусете с подправките. Когато се сгъсти, свалете от котлона.

Направете патладжанени лодки и смесете вътрешността на зеленчука с другите съставки за плънката.

Напълнете патладжаните и поръсете отгоре с кашкавал, предварително настърган. Запечете.

Сервирайте патладжана, пълнен с телешко и домати, поръсен с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: