Празнична баклава с богата плънка

Празнична баклава с богата плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
"По баклавата на масата ще разберете, че днес със сигурност е празник"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе сиропа за баклавата. Смесете водата и захарта, оставете за пет минути да се вари, сипете сока от лимон, махнете от котлона и оставете настрани.

В дълбока купа разбийте захарта с яйцата с миксер или на ръка, да станат на сняг. Сипете брашното с бакпулвера, ванилията, канелата, олиото, разбъркайте.

Добавете настърганата кора от портокал и орехите, накълцани на ситно.

Разстелете кори и ги разделете на три части. Наредете в подходяща тава първата част от корите, намажете с масло, сложете от плънката за вкусната баклава, наредете втората част от корите.

Отново сложете плънка, после пак кори. Нарежете баклавата за празник на ромбове или парчета с желаната форма. Сипете останалото масло.

Печете празничната баклава с богата плънка за половин час на 180-200 градуса. Когато е готова, залейте с вече охладения сироп. Оставете за нощ и после си хапнете.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: