Начин на приготвяне
Сваряваме киноата в съотношение 1:2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути.
Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода.
Оставяме да изстине, през това време нарежете лука на ситно.
В тиган слагаме маслото, лука, добавяме измитият и нарязан спанак, като задушаваме всичко и махаме от котлона.
Прибавяме го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките а те са сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз.
Разбъркваме добре и оформяме спаначените кюфтенца, които овалваме в брашно и пържим в силно нагорещено олио.
Зеленчуковите кюфтета са готови, когато придобият приятен златист загар и от двете страни.
Нареждаме върху кухненска хартия, за да се отцедят .
Сервираме кюфтетата с киноа и спанак с млечна салата.