Кюфтета с киноа и спанак

Кюфтета с киноа и спанак
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Сервирайте най-вкусните спаначени кюфтенца с млечна салата"

Необходими продукти

  • киноа - 100 г
  • спанак - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • копър - 1/2 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка /нарязан на ситно/
  • галета - 2 с.л.
  • краве масло - 1 с.л
  • черен пипер
  • сол
  • сирене - 50 г /натрошено/
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - за пържене
  • за гарнитура
  • млечна салата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме киноата в съотношение 1:2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути.

Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода.

Оставяме да изстине, през това време нарежете лука на ситно.

В тиган слагаме маслото, лука, добавяме измитият и нарязан спанак, като задушаваме всичко и махаме от котлона.

Прибавяме го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките а те са сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз.

Разбъркваме добре и оформяме спаначените кюфтенца, които овалваме в брашно и пържим в силно нагорещено олио.

Зеленчуковите кюфтета са готови, когато придобият приятен златист загар и от двете страни.

Нареждаме върху кухненска хартия, за да се отцедят .

Сервираме кюфтетата с киноа и спанак с млечна салата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: