Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печени свински джолани за мераклии

Печени свински джолани за мераклии

Сия РибагинаСия Рибагина
Новак
7322k118
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Ако и вие сте от тези мераклии, запретвайте бързо ръкави"

Необходими Продукти

  • зеленчуков бульон - 120 мл
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • свински джолани - 2 броя
  • червено вино - 120 мл
  • мед - 2 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • бахар - 3 зърна
  • кимион - 1 к.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа меда, черния и червения пипер, зехтина, оцета, мащерката, кимиона и солта.

Разбъркайте много добре, за да се обединят съставките. Скълцайте скилидките чесън и ги добавете към маринатата.

С ароматната смес намажете добре джоланите, като втриете съставките с ръце.

Покрийте джоланите с фолио за свежо съхранение и ги приберете в хладилник, за да се мариноват за около 3 часа.

Извадете маринованите джолани и ги оставете да се отпуснат за 30-тина минути на стайна температура.

Прехвърлете ги в тава за печене, налейте около тях бульона и виното. Добавете зърната бахар и покрийте тавата с фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса.

Печете свинското за 2 часа, махнете фолиото и допечете до получаването на хубав загар - още 30-тина минути.

Печените свински джолани за мераклии са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: