Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Печени медени ребърца за мераклии

Печени медени ребърца за мераклии

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печени медени ребърца за мераклии
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Най-големите мераклии на месните вкусотии ще оценят подобаващо тези печени медени ребърца"

Необходими продукти

  • провансалски билки - 1 - 2 с.л. (или на вкус)
  • свински ребърца - 1 кг
  • мед - 2 с.лъжици
  • горчица - 1 с.лъжица
  • черен пипер - 2 щипки (прясно смлян)
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете свинските ребра цели, не ги нарязвайте.

Натрийте ги със сол, черен и червен пипер, провансалските билки и зехтина.

Увийте маринованите ребра в стреч фолио и приберете в хладилника за 24 часа, за да се овкусят по-добре.

След като мине това време, махнете фолиото и ги намажете с меда и горчицата. Прехвърлете ги в тава и ги завийте с алуминиево фолио.

Включете фурната да загрее на 180 градуса. Печете ребрата един час, след което отстранете фолиото и увеличете градусите на 200. Печете още 20-тина минути от всяка страна.

Времето за печене зависи от дебелината на ребрата, така че проверете дали са готови, като ги разрежете леко.

Извадете готовите ребра от фурната и отново ги завийте за 5 минути - така ще се задушат и ще станат още по-вкусни.

Печените медени ребърца за мераклии са готови. Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: