Начин на приготвяне
Оставете свинските ребра цели, не ги нарязвайте.
Натрийте ги със сол, черен и червен пипер, провансалските билки и зехтина.
Увийте маринованите ребра в стреч фолио и приберете в хладилника за 24 часа, за да се овкусят по-добре.
След като мине това време, махнете фолиото и ги намажете с меда и горчицата. Прехвърлете ги в тава и ги завийте с алуминиево фолио.
Включете фурната да загрее на 180 градуса. Печете ребрата един час, след което отстранете фолиото и увеличете градусите на 200. Печете още 20-тина минути от всяка страна.
Времето за печене зависи от дебелината на ребрата, така че проверете дали са готови, като ги разрежете леко.
Извадете готовите ребра от фурната и отново ги завийте за 5 минути - така ще се задушат и ще станат още по-вкусни.
Печените медени ребърца за мераклии са готови. Поднесете с гарнитура по избор.