Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Най-вкусното свинско с боб

Най-вкусното свинско с боб

ЗориЗори
Новак
15515k
Най-вкусното свинско с боб
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6
"Няма как да сбъркаме аромата на тази толкова любима гозба с боб"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г рагу
  • боб - 500 грама
  • моркови - 2 броя (на кубчета)
  • лук - 2 глави
  • домати - 150 мл консерва
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 2 броя червени
  • сушени чушки - 3 червени
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • брашно - 3 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • пресен лук - 2 стръка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • люти чушки - 3 броя
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предишната вечер накиснете боба. На следващата сутрин сменете вода и го залейте с чиста. Сложете на котлона и варете боба между 40 минути и 1 час.

Изсипете водата и прехвърлете отцедения боб в гювеч. Нарежете на ситно чушките, доматите, морковите, чесъна и лука, сипете ги в гювеча. Овкусете с подправките и разбъркайте.

Върху боба подредете свинското рагу и налейте топла вода, колкото да стигна малко над боба. Добавете 2-3 сухи и натрошени чушки. Сложете капака и пъхнете в студена фурна.

Включете и постепенно увеличавайте градусите до 180. Печете боба около 2 часа.

Малко преди бобът да бъде напълно готов, смесете брашното с червения пипер и го размийте в малко вода.

Сипете в боба и разбъркайте, гответе още няколко минути, за да се сгъсти бобът. Поръсете с нарязани пера зелен лук и ако обичате, добавете няколко ситно нарязани люти чушки.

Изключете фурната и оставете боба вътре за още 30-тина минути, за да се сготви напълно от остатъчната топлина.

Най-вкусното свинско с боб е готово.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: