Гъста копривена супа

27/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Може да използвате замразена коприва извън сезона, но ако използвате прясна, трябва да я изчистите и измиете, след което да я попарите във вряща вода за 2-3 минути. Отцедете и щом се охлади, наситнете бланшираната коприва.

Сгорещете олиото и запържете наситнените два вида лук. Добавете веднага ориза и сипете 2 чаши вода. Овкусете с черен пипер и морска сол, добавете магданозените дръжки и копривата.

Разбърквайте и ако има нужда, долейте още топла вода. След 10-тина минути прибавете нарязания на малки кубчета картоф.

Около 5 минути преди супата от коприва да е готова, добавете доматите и залейте с още вода. Количеството на течността зависи от това дали искате супата да е по-гъста или по-течна.

След като отново кипне, оставете зеленчуковата супа да се вари 3-4 минути. Поръсете я с наситнените листа магданоз.

Застройте супата с разбитото яйце с киселото мляко и темперирайте внимателно, за да не се пресече супата.

Може да сервирате супата с малко люто, добавка от кисело мляко или малко натрошено сирене.

Гъстата копривена супа е чудна!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: