Начин на приготвяне
Нарежете на средно големи кубчета моркова, лука и ориза. Копъра, целината и чесъна наситнете.
Количеството на ориза се определя, като го изсипете в тавата на тънък пласт - трябва да покрие дъното. Попарете ориза с вряла вода и го отцедете.
В отделен тиган загрейте олиото и последователно изсипете зеленчуците да се запържат - лук, моркови, тиквички и ориз.
Добавете малко топла водичка и овкусете с подправките - копър, целина, сол, чесън и кимион. Разбъркайте ориза със зеленчуци и прехвърлете в намазнена тава.
Печете ориза в умерено загрята фурна за 10-15. Получава се страхотен ориз на фурна, опитайте.
Постният ориз с тиквички и чесън е готов.