Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на фурна»Постен ориз с тиквички и чесън

Постен ориз с тиквички и чесън

ЗориЗори
Новак
15515k
Постен ориз с тиквички и чесън
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Като основно или гарнитура - вие избирате как да хапнете този постен ориз със зеленчуци"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 - 3
  • ориз - количество според големината на тавичката
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 среден
  • олио - 6 с.л.
  • целина - 1 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • вода
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на средно големи кубчета моркова, лука и ориза. Копъра, целината и чесъна наситнете.

Количеството на ориза се определя, като го изсипете в тавата на тънък пласт - трябва да покрие дъното. Попарете ориза с вряла вода и го отцедете.

В отделен тиган загрейте олиото и последователно изсипете зеленчуците да се запържат - лук, моркови, тиквички и ориз.

Добавете малко топла водичка и овкусете с подправките - копър, целина, сол, чесън и кимион. Разбъркайте ориза със зеленчуци и прехвърлете в намазнена тава.

Печете ориза в умерено загрята фурна за 10-15. Получава се страхотен ориз на фурна, опитайте.

Постният ориз с тиквички и чесън е готов.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: