Начин на приготвяне
Първо стоплете водата на 37 градуса. Разтворете в нея маята с олиото. Пресейте към течността двата вида брашно. Постепенно замесете гладко и еластично тесто.
От готовото тесто оформете хляб с продълговата форма и го сложете в предварително намаслена дълга форма за кекс. Направете няколко напречни разреза отгоре.
Приберете хлебчето във фурната, за да удвои обема си - необходими са около 40 минути.
Намажете с вода хляба и поръсете с малко бршано. Върнете отново в студената фурна, включете я на 200 градуса.
Печете хляба за 20-25 минути, след което намалете градусите на 170. След 5-10 минути хляба е готов. Покрийте го за малко и охладете върху решетка преди сервиране.
Бързият хляб с лимец е готов.