Начин на приготвяне
За тези коледни бисквити двете брашна се смесват хубаво. Към тях се прибавя содата.
В друг съд се разбиват яйцата, захарта, разтопеното масло и към тях се прибавя затопленото прясно мляко.
След това се прибавят медът и настърганата портокалова кора.
Получената течност се изсипва в предварително направеното брашнено кладенче .
Омесва се тесто, което ще стане тежко и лепкаво (заради меда). Тестото за коледните сладки трябва да придобие кафяв цвят заради лимеца и меда.
Омесеното тесто се оставя настрани и през това време се подготвя голяма тава, в която се постила хартия за печене. Тестото се разточва на кора с дебелина 2-3 см и се отрязва с коледни формички. Фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса.
Бисквитите се пекат около 20-тина минути или до почервеняване. След като са готови, по желание може да се поръсят с пудра захар.
Желателно е лимецовите сладки да се консумират след 24 часа, за да може да си починат и да поемат всички вкусове и аромати на използваните продукти.
Могат да се съхраняват в стъклен буркан за около 2-3 седмици, без коледните бисквити с лимец да се развалят.